Eemsmond Big Band met Charley Luske

Eemsmond Big Band met Charley Luske

Tijdens het optreden in de Molenberg zal Charly zich naast de Eemsmond Big Band laten begeleiden door zanger/gitarist Danjil Tuhumena (uit Appingedam!) en zanger/toetsenist Nick Bult.

De Eemsmond Big Band onder leiding van Hennie Maring behoeft zo langzamerhand geen introductie meer in de Molenberg. In 2017 vierde dit orkest haar 40-jarig bestaan met diverse bekende artiesten, waaronder Lee Towers en Shirma Rouse. Het is een jarenlange traditie dat de Eemsmond Big Band zich in het najaar presenteert met een theateroptreden in de Molenberg. Daarbij passeren verscheidene muziekstijlen de revue, waaronder jazz, swing, latin, ballads en pop. De zang komt voor rekening van Agnieta de Bruin, die de laatste jaren regelmatig samenwerkt met de Eemsmond Big Band.


Elk jaar wordt ervoor gekozen een bekende artiest te begeleiden. De keuze is dit jaar gevallen op zanger Charly Luske. In 2004 deed Charly mee met het Nationaal Songfestival. Hij kwam terecht in de finale. Charly was in 2011 kandidaat bij het televisieprogramma The Voice of Holland. Voor de auditie zong hij het nummer It’s a Man’s World van James Brown, dat meer dan een miljoen keer werd bekeken op sociale media. In 2013 nam hij deel aan het programma De beste zangers van Nederland. Charly maakte in de loop der Jaren tevens deel uit van diverse musicals en producties. Tijdens het optreden in de Molenberg zal Charly zich naast de Eemsmond Big Band laten begeleiden door zanger/gitarist Danjil Tuhumena (uit Appingedam!) en zanger/toetsenist Nick Bult.